29. september 2010

Rally-lydighet

Snart er sporsesongen på hell (la oss krysse fingre for at den holder enda mange uker til), og man prøver å finne frem til andre engasjerende måter å aktivisere hundene på utover vinteren.

Jeg vet hundeklubben arrangerte et grunnkurs i Rally Lydighet i juli, og er kommet i kontakt med noen av de som gikk kurset. Har lenge hatt lyst til å prøve meg på denne sporten, men ikke visst så mye om den. Jeg trodde blant annet at det krevde masse dyrt utstyr (men skilter, skiltholdere osv koster heldigvis kun få kroner om man ikke er kravstor), og syntes at øvelsene så så kronglete ut når jeg leste reglene på Rallysidene. Men nå som jeg har fått se øvelsene "live" og fått litt veiledning av noen som kan litt om det, så er det hele blitt mer tilgjengelig.

Så nå er vi allerede igang med ukentlige treninger. En 7-8 stykker har meldt interesse for Rallytreninger, og på siste trening var vi faktisk hele 5 stykker. Gjøvik Hundeklubb stiller også opp med en fellestrening i måneden (innendørs på Biri Spareland), men dette er altså en mulighet for de som ønsker å trene enda oftere. Om du har lyst til å bli med oss å trene Rally på mandager fra kl 19 så gi gjerne lyd fra deg. Vi rullerer fra gang til gang hvor vi trener.

Heidi "ruler" rallybanen (ihvertfall i hagen)


Øvelse gjør mester

3 kommentarer:

  1. Kult! Du for lære bort til oss andre også :)

    SvarSlett
  2. Det skal mer til enn en klok hund for å forstå hva dette går ut på ...
    Skal bli artig å se evt video etter hvert :)

    Hilsen fra Lilleba på Rusk og Rask

    SvarSlett
  3. Dette vil vi være med på også! Synd det er trening på mandager, for da har vi kurs i Oslo..
    Hvor har du fått skiltene fra?

    SvarSlett