I går var jeg innom Dyrego og hentet en 10 kilos (!) blokk med frosne kyllinghalser som jeg bestilte for 14 dager siden. Tanken er å prøve finne frem til en ny og sunn superforsterker nå som det blir mye fokus på trening fremover.
Produktene fra V&H faller de aller fleste hunder for, og V&H pølsene har jeg allerede benyttet som godbiter (kokt og kuttet i terninger) med stort hell.
For når sant skal sies så har jeg litt dårlig samvittighet for alt "søppelet" (les:menneskematen) Heidi har fått av godbiter opp gjennom. Mye av det er både salt og sterkt krydret. Dyrt blir det også når man skal handle inn ekstra snadre saker som kyllinglår, biffstrimler etc Slaktavfall er iallefall billig. Her betalte jeg bare 280 kroner for 10 kilo potensielt snadder.
Heidi fikk en liten prøvesmak i går, og hun likte de helt klart. Hun simpelthen elsker rått kjøtt, så dette kom ikke som noen overraskelse. Ser nesa vibrerer litt ekstra hver gang jeg åpner kjøleskapet nå ^^ Og det er jo bra!
Det det står og faller på, om hun tåler dem... Det er jo litt bein/brusk i disse halsene, og bein (iallefall margbein) er noe hun erfaringsmessig får slimete diare av. Men dette finner jeg ikke ut før jeg har testet skikkelig med flere prøvesmaker. Tenkte å prøve i helga i tilfelle det skulle ende i diare, da er vi jo hjemme så hun slipper å måtte gjøre fra seg inne :-S
Om dette går bra, har jeg et nytt ess i ermet :o)
Går det derimot dit eh..."høna sparker"^^ så blir det 10 kilo snadder for salg til høystbydende..
Kokt og kuttet opp i biter sier du??
SvarSlettHar du bare putta hele pølsa ned i en kaserolle kokende vann? Hvor lang tid skal denne delikatessen kokes da?
Nei, jeg er rett og slett så dum at jeg trenger en "Toro oppskrift". Steg for steg beskrivelse!!Bruker mye dritt selv, og bikkja blir desverre (Kremt) litt rund når treningen står på som værst..
Dette syntes jeg var en god ide!
Jo, nå skal du høre Nina:
SvarSlettPølsene putter jeg med plasten på oppi en kjele kokende vann. Lar de trekke tre kvarter-time. Kan hende de er ferdige lenge før det, men jeg liker å være sikker på at de er gjennomkokte.
De ferdigkokte pølsene avkjøles så(med plasten på) i kjøleskapet over natta, slik at de er lettere å kutte i pene terninger. De blir overraskende faste så kan nok kuttes i lunken tilstand også om du tåler litt mer kliss.
Kan med fordel koke og kutte flere pølser i slengen og fryse ned, så har man alltids et lite lager Extra Snadder på lur ;o)
Wow tusen takk!!
SvarSlettRene Ingrid Espeli du ;)
Dette skal jeg prøve ila helgen!!
Klem fra meg
og good helg til deg også!! :)
hmmm... jeg prøvde, men pølsene sprakk oppi kjelen. POFF så var det stinkende vom og hundemat i hele kjelen :(
SvarSlettMen Nina...er du sikker på at pølsene ikke boblekokte? De skal bare trekkes rett under kokepunktet liksom.
SvarSlettMine har blåst seg opp men aldri sprukket..
Du kan jo evt prøve å stikke et bittelite hull på plasten før koking nesten gang (om du våger prøve igjen^^)
Hahaha... ja OM de kokte ja!
SvarSlettHer var det full fres, nesten litt fosskoking en periode.
hehe.. innser egne husmoregenskaper nå ja. det er jo akkurat dette som skjer dersom man koker pølser... wienere altså. Har gjort DET og jeg :)
Vel..forstår jeg det riktig om de bare skal TREKKE... på LAV temperatut uten boblekok?