19. september 2011

Har fått tilbake min gamle sporhund :D

For inntil halvannet år tilbake, var Heidi svært ofte pålitelig som en klokke i sporet. Hun var spornøye og fokuserte godt NED i sporkjernen, og gikk sjelden over mange pinner. Jeg kunne legge så mange som 20-25 pinner i et langt og kronglete spor, men sjelden lå det igjen mer enn 2-3 pinner etter henne. Gjett om jeg var stolt over dette sportalentet mitt!

Ett eller annet sted på veien mistet jeg imidlertid denne sporhunden. Tidvis har hun gått mer på overvær enn å spore skikkelig. Og følgelig gått over flere pinner enn hva jeg er komfortabel med. Noen ganger har vi kommet inn uten pinner. Og veldig ofte bare 1-2 pinner.

Jeg har etterhvert sett en mulig sammenheng med at jeg har utviklet en tendens til å legge veldig like spor til henne: lange spor (1-2 km) med kun 4-5 pinner i.

I helgen var jeg med et par venninner på hyttetur med innlagt sportrening i fantastisk Trysil-terreng, og jeg fikk omsider ånden over meg til å forsøke en ny vri: nemlig legge et moderat langt spor med mange pinner. I dette tilfellet ble 13 pinner spredd utover 400 meters spor. Og jeg skal si jeg fikk tilbake min gode gamle sporhund! Jeg har ikke sett Heidi med så godt trøkk NED i sporet på lange tider. Og makan til effektiv pinneplukking. Vi fikk med 12 av 13 pinner inn igjen :D

Fra nå av skal jeg være nøye med å variere antall pinner og ikke minst lengden på sporet for å ikke havne i samme mønster igjen.

Andre sporfolk som har hatt lignende aha-opplevelser?

Her er forresten litt bilder fra den flotte turen vår:

Wenche og Tim

Line og Pippi


Fantastisk sporterreng!

Nydelig høstvær!

Nysgjerrig belger ;)

Øvelse gjør mester

5 kommentarer:

 1. Takk for en superkoselig helg:) Glad Heidi endelig plukket med seg pinnene som du så nøye har lagt ut ;)) Håper vi rekker flere sportreff før snøen kommer:)

  Line &co

  SvarSlett
 2. Nei, vi kan ikke gi oss for sesongen riktig enda, Line ;D

  SvarSlett
 3. Morsomt å lese !
  Fine bilder også.

  Klem fra Lilleba på Rusk og Rask

  SvarSlett
 4. Nei spor sessongen er ikke over enda småpiker vi må vel ha en samling til håper jeg, fine bilder fra en fin tur så det ut som :))

  SvarSlett