1. april 2008

Foredragskveld med Anders Hallgren

I kveld har jeg vært en tur på Vingrom for å høre foredrag med Anders Hallgren. Det var Lillehammer brukshundklubb som hadde påtatt seg tilrettelegging av arrangementet som er et ledd i en turne i regi av Drammen Hundesenter. Lenge leve tiltakslysten og engasjementet i norske hundeklubber! :o) Sånn apropos: Til høsten skal min egen klubb, Gjøvik Hundeklubb arrangere foredrag med Gry Løberg, så vi får håpe det blir minst like bra oppslutning på vårt arrangement også :o)

Anders Hallgren er mannen bak en anseelig haug hundebøker , og er i besittelse av stor empati og forståelse av hundens natur. Med sin lune fremtoning, herlige humor -og ikke minst skuespillertalent (!!) er han en svært engasjerende foredragsholder. Vi lo så vi grein under store deler av foredraget, for det var ikke til å stikke under en stol at han klarte å fortelle opptil flere små hund&eier-anekdoter med høy gjenkjennelsesfaktor som gikk rett hjem hos de aller fleste i salen. Det var ikke de store og alvorlige temaene som ble tatt opp, og mye av innholdet under foredraget var velkjent stoff, ihvertfall for de av oss som har lest en del av litteraturen hans. Så foredraget hadde fremfor alt en stor underholdningsverdi i kraft av hans talent som foredragsholder. (red. 4.april: Min medkurselev, Lene Borgersen, fra klikkertrenerskolen har skrevet dette flotte referatet fra foredraget)

Altså, en fin kveld alt i alt, som også resulterte i to nye bøker i boksamlinga mi: (hehe, kjøpelysten feiler det som vanlig ingenting på..)
Med litt blandede følelser kjøpte jeg boka "Den gamla hunden"... Så rart å tenke på at jeg har begynt å interessere meg for hundens alderdom enda Heidi ikke har nådd sin middelalder på langt nær enda :-O Men man vet at en del ørsmå aldersrelaterte småtterier kan begynne å dukke opp allerede ved 5-6 års alder, og da kan det være greit å kunne ha litt kunnskap om hundens middelalder også. Men jeg skal prøve å ikke forlese meg på ting.... Jeg er jo ei hønemor med antenner lengre enn herfra til Hamar - så kanskje jeg ikke bør åpne boka før om minst et års tid, hehe ;o)
I tillegg så kjøpte jeg ei bittelita bok/hefte, "Din hund en lydig hund" som visstnok er ei bok som handler om det absolutt essensielle innen klikkertrening.... Skal bli artig å sammenligne den med O`store tjukke, så den kjøpte jeg mest for kuriositetens skyld ;o)

Mannen med gummifjeset

2 kommentarer:

 1. Jeg har nettopp lest gjennom "Den gamla hunden", og fant ut at boka er skrevet med ETT mål for øyet: Nemlig å gi meg den verste samvittighet som er mulig å ha. Jeg satt igjen med tanker som at Joey nærmest ville hatt det bedre om han fikk løpe på de evige jaktmarker allerede... :-/

  Ellers høres det jo ut som en hyggelig kveld :-)

  SvarSlett
 2. Hei Karianne
  morsomme bilder du hadde fått tatt! Jeg var ikke fullt så vågal jeg, siden jeg ikke visste om det var lov ,så knipset bare et. Bare å linke alt du vil selvfølgelig! Boksamlingen min blir også stadig større.. ikke rukket å lese alt jeg har engang. Og blir vel mer lesestoff når jeg begynner hos Turid til høsten.
  Ha en fin helg! Håper vi sees snart :)

  SvarSlett